Sağlık tesislerinde kullanılan hasta asansörleri sedye taşımak amaçlı olarak tasarlamıştır. Hastaların daha rahat ve sağlıklı bir biçimde seyahat edebilmeleri amaçlanmıştır. Sedye Asansörlerinde hijyen koşullarının sağlanabilmesi için “Anti-Bakteriyel Kaplama ve Taban Malzemesi” kullanılmalı ve hastanın gözünü almayacak şekilde aydınlatılmasına dikkat edilmelidir.
TEKDAĞ ASANSÖR Sedye Asansörü Diğer asansörlerden ayrıcalıklı özelliği hastanın konforlu ve daha sağlıklı, güvenli taşınmasıdır. TEKDAĞ ASANSÖR olarak Elektrik kesilmelerine karşı önlemi alınmış ve ayarlanmış ışık akışı anti bakteriyel tedbirler, paslanmaz aksam gibi ekstra donamınlar ilave edilmiş asansörlerin montajı ile hizmet sunar. TEKDAĞ ASANSÖR ün uzman teknisyen ekibi Sedyenin asansöre giriş-çıkışında sarsıntı olmaması için kabin katlarına göre hassas ayarlamalarını yaparak müşterilere daha verimli hizmet sunar.
TEKDAĞ ASANSÖR Sedye asansörlerini hastanelerde sedye üzerine yatırılan hastaların taşınması için ve rahatlığı, anti bakteriyel tedbirleri ön planda tutarak tasarlayıp montajını bu öncelik üzerinden yürütür. TEKDAĞ ASANSÖR olarak Sedye asansörlerinin asıl amacı konforlu bir şekilde hastayı katlar arasında nakil etmektir. Sedye asansörleri diğer asansörlerin sarsılması kadar bir sarsıntıya sahip olmamalıdır. En ufak bir sarsıntı bile sedye üstünde yatan bir hasta için bir tehdit unsuru olacaktır. Bunun yanında anti bakteriyel bir ortama ihtiyaç vardır. Sedye asansörleri paslanmaz çelik kaplamalarına sahiptir.
TEKDAĞ ASANSÖR Hastaların hiçbir şekilde rahatsız olmamaları için tasarlanmış aynı zamanda Asansör kabininin içinde ki her ayrıntı titizlikle tasarlanmıştır. Sedyede yatan herhangi bir hastanın rahat bir şekilde taşınması tutunma kolları, aydınlatma sistemleri ve diğer otomatik sistemlerle birlikte estetik bir yapıda olması da çok önemlidir.
Bunun yanında taşıma kapasitesi olarak da 1600, 2000 ve 2500 kg gibi taşıma kapasitelerine sahip olabilir.
TEKDAĞ ASANSÖR ile Sedye asansörlerinin bakım ve onarım süreci özenli ve dikkatli bir şekilde yapılır. Küçük bir ayrıntının bile göz ardı edilmesi büyük olumsuz sonuçlar doğurabilir. TEKDAĞ ASANSÖR mühendisleri bunun için asansör araç, gereç ve donanıma sahip her öğeyi düzgün bir şekilde elden geçirir. Hastayı hiçbir olumsuzluk rahatsız etmemelidir bu nedenle asansör inşa edilirken sistem en ince ayrıntısına kadar uzman ekiplerimiz tarafından kontrol edilir. TEKDAĞ ASANSÖR kabini sedyeye rahat uyumluluk sağlaması için ve hastanın refakatçisi onun yanında ki bir veya iki kişinin rahatça asansör kabinine girip konforlu bir şekilde asansörde hareket etmesi sağlanır. Örneğin; sedyenin bile kabine zor girebildiği bir asansör her ne kadar estetik bir yapıya sahip olsa bile en önemli ayrıntı göz ardı edildiği için tercih dışında kalacaktır.
TEKDAĞ ASANSÖR Kabin içi boyutları isteğe bağlı olarak belirlenmiştir. 1600 kg, 2000 kg ve 2500 kg’ a kadar taşıma kapasitesine ve 0-0,40 m/s’ den 3 m/s’ ye kadar hıza sahip olan III. sınıf hasta asansörleri tam otomatik veya yarı otomatik olarak müşterilerin ihtiyaçlarına göre tasarımlarını hizmete sunmaktadır.