Galeri

İletişim Bilgileri

Detaylar

Makine daireleri binaların üzerinde belirgin bir yapıya sahiptir ve bina üzerinde belli bir yer kaplamaktadır. Makine dairesinin kapladığı alan bina estetiğine uymaz. Makine dairelerinin bina üzerinde yer kapladığı ve bina estetiğini bozduğu düşünülerek, dişlisiz makineler üretime girmiştir.

Bu makine frekans kontrollü çalışıp, asansörün duruş kalkış ve tek hareketli parçasıyla kabinin seyrine büyük bir konfor sağlar. Dişlisiz makine sayesinde makine dairesi ortadan kalkmakta ve asansör kuyusu içerisinde, montajın gerçekleştirilmesi sağlanmaktadır. Kullanılan bu makine ve sistem sayesinde hassas kalkış ve duruşlarıyla sessiz ve titreşimsiz çalışarak kullanıcıya büyük konfor sağlar.

TEKDAĞ ASANSÖR olarak yapılan araştırmalarımızda Makine daireleri asansörler binaların üzerinde belirgin bir yapıya sahiptir ve bina üzerinde belli bir yer kaplamaktadır. Makine dairelerinin bina üzerinde yer kapladığı ve bina estetiğini bozduğu düşünülürse binaların kullanım alanlarından tasarruf için gelişen teknolojiye ayak uydurarak makine dairesiz asansörlerin montajını yapmaktayız. Makine dairesine gerek duyulmaması bina alanını arttırmakta ayrıca sistemin enerji etkinliği, işletme maliyetini düşürerek ek bir değer kazandırmaktadır.

TEKDAĞ ASANSÖR Makine dairesiz asansörlerde tahrik makinası asansör kabininin üstünde ya da kuyu içinde yer vererek asansör malzemelerinin kuyuda monte edilmesi ile tasarımcılara asansör konumu ve yerleşimi ile ilgili kolaylık sağlar.
TEKDAĞ ASANSÖR Makine dairesiz asansörlerde kullanılan dişlisiz (senkron) asansör makine-motorları birçok üstünlük ve avantajlara sahiptir örneğin makine frekans kontrollü çalışıp yüksek duyarlıklı enkoder ve hassas denetim sağlayan kapalı çevrim sürücü sistemi sayesinde kalkış, duruş ve seyir esnasında mükemmel bir konfor sağlar.

TEKDAĞ ASANSÖR Makine dairesiz asansörleri sessiz, titreşimsiz çalışıp hem Konfor hem mıknatıs uyarmalı dişlisiz tahrik sistemlerinin asenkron motor sistemlerine kıyasla getirdiği enerji tasarrufu müşterilerimizin tercih sebeplerindendir. TEKDAĞ ASANSÖR Yüksek güçte hızlı dönen mıknatıs uyarmalı senkron motorlarda harcanan elektrik enerjisinin mekanik enerjiye dönüşme oranı asenkron motorlardan daha yüksek düzeylere çıkmaktadır Dişli grubun kalkması ile aynı tahrik gücü gereksinimi (aynı seyir hızı ve taşıma kapasitesi) için geleneksel sistemlere göre % 40’ a varan oranda daha küçük motor gücü seçilmesi mümkün olur.

TEKDAĞ ASANSÖR Asenkron motorlardan daha etkin hız denetimi sayesinde kat hizalamasında kusursuz bir hassasiyet sunar. Yumuşak kalkış ve duruşlarla halat kasnak arasındaki sıyırmalar olabilecek en minimum düzeye indirildiğinden halat ve kasnak aşınmaları eski klasik sistemlere göre oldukça düşük düzeye çekilir.  Dişli grubunun bütünüyle ortadan kalkması bakım ve onarım gereksinimini büyük ölçüde azaltır. Periyodik bakımlarda yağ değişiminde yetersiz yağlama ile çalışma sonucu ortaya çıkacak sorunları ses ve vibrasyon problemlerini aynı zamanda dişlisiz sistemlerdeki arızaları tamamen ortadan kaldırmış olur.

TEKDAĞ ASANSÖR Motora entegre etmiş olduğu elektromekanik fren yüksek güvenlik sağlar bu frenler kabinin kontrolsüz yukarı hareketinde güvenlik bileşeni olarak kullanılabilmekte olduğundan kontrolsüz yukarı hareketi engelleyici kayma fren kullanılmasına gerek kalmamakta.

TEKDAĞ ASANSÖR Makine Dairesiz Sistemlerin Avantajları:
Makina dairesine gerek duymaması ile bina hacminde tasarruf
Üstün kontrol teknikleri ile eşsiz duruş hassasiyeti
Her çeşit binaya kolay entegrasyon
Kaldırma ünitesinin üstün performansı ile sessiz ve konforlu seyir
Daha az kalkış akımı, daha az enerji kullanımı
Geleneksel motorlara göre % 40′ a varan enerji tasarrufu
Dişli kutusunun olmaması nedeniyle yıpranmanın son derece az olması ve bakım kolaylığı
Sistemin yağsız olması çevre kirliliği ve yangın tehlikesini tamamen ortadan kaldırması
Optimum performans.